Hederspris

"Anna Rogde" fikk hedersprisen årets fartøy 2018

Norsk Forening for Fartøyvern er en landsomfattende interesseorganisasjon for verneverdige fartøyer. Foreningens oppgave er å fremme bevaring av fartøyene etter antikvariske retningslinjer og ivareta de frivilliges interesser. Anna Rogde er ett av 182 medlemsfartøyer. I forbindelse med foreningens årsmøte i Narvik i helgen, ble en ny pris utdelt for aller første gang; Hederspris årets fartøy.

Utdelingen av prisen var en overraskelse i seg selv, og svært gledelig var det "Anna Rogde" ble ropt opp på scenen!

Om prisen skrives det av foreningen; Vel fortjent til 150-åringen fra Harstad. "Årets fartøy" er nytt av året og gis til fartøy som har gjort en ekstra innsats i året som har gått. På diplomet overrekt står det at «hedersprisen gis til Anna Rogde for særdeles godt arbeid som et framragende eksempel på norsk fartøyvern».

Markeringen av 150-års jubileet ble trukket frem i talen, og viser hva man kan få til på tvers når viktige aktører spiller på lag. 150-års feiringen har visst oss at Harstads næringsliv er riktig stolte av skuta si, og har stilt opp om jubileet på en flott måte. Byens egen avis HT har vist oss stor velvilje og godt samarbeid.  Rekrutterings kampanjen som har gått i sommer, har gitt avkastning. På årsmøtet var det et aldersspenn fra 14 til 103 år, og for en gangs skyld, var det Anna Rogdes mannskap som bidro til å dra ned snittalderen med 14- årige Kevin! Markedsføringsbyrået Hipp hurra var de som kick-startet jubileumsåret med å lage grafisk profil og egen film om skonnerten, denne fikk årsmøtet også se! Ansatte på STM og frivillige i ARV har vært med på laget hele veien. Vi har fått økonomiske bidrag fra bank og næringsliv da vi trengte det, og positiv oppmerksomhet fra lokale politikere. Når dette blir lagt merke til utover vår region, kan man trygt si at man har nådd målet med å gi skonnerten den oppmerksomheten hun fortjener i anledning sin store dag! Skonnerten selv lå i Narvik havn på stas og tok det hele med stor ro!

Til stede på årsmøtet var representanter av fartøyene, ansatte hos Riksantikvaren, Troms fylke, Trøndelag fylke, Fartøyvernsentrene, flere museum og Narvik havn.

Nyhetsarkiv

Seiler i frisk bris

Seiltrening med breifokka, skonnert og storseilet. 

Vil du være Frøydis i sommer?

Ny spennende stilling ved Trondenes Middelaldergård

"Svanene fra Lazarusdalen - Norsk Outsider Art"

Det nærmer seg utstillingsåpning på Trafo Kunsthall!

To dekkskadetter er ansatt!

Nok en milepæl for skonnerten "Anna Rogde"

Nautikk studenter

Sør-Troms Museum inngår nå en samarbeidsavtale med UIT Norges arktiske universitet om opplæring av nautikk studenter om bord «Anna Rogde».

Tradisjonshåndverk

KJENNER DU EN UNG HÅNDVERKER som ønsker mer erfaring og kunnskap?

Foredrag på hjul

Mange har blitt kjent med Regine Normann i vinter, utenfor museets vegger.

Åpning av Trastad Samlingers første samiske utstilling

Utstillingen «Mennesket i Naturen – Samisk Outsider Art» åpnet på samefolkets dag.

Broderstad-kofta / Dievdogákti ja vuoddagat Skáiddis Skániin

Kofta forteller hvem du er og hvor du kommer fra. / Gákti muitala guhtes don leat ja goas boađát.

Trastad Samlinger i Tyskland

Trastad Samlinger holdt foredrag om samlingen sin hos den renommerte Prinzhorn-Sammlung i Heidelberg.